Tidligere arrangementer

man 07 sep
08:30-10:00 | 1451-415
LUMEN-Blafremøde
Mattias Skat Sommer, ph.d. fra AU, Carlsberg-post.doc. i Göttingen: ”Hvad var tolerance? Ikke-luthersk indvandring til Slesvig-Holsten i 1600- og 1700-tallet”
fre 19 jun
13:00-16:00 | Zoom
Grænser for sekularisering
Symposium om Jürgen Habermas’ Auch eine Geschichte der Philosophie, 2019. Fredag den 19. juni 2020, kl 13.00. Dette symposium afholdes på zoom. Link sendes ud fredag den 19. kl 12, til de der er tilknyttet en adresseliste med eventuelle interesserede. Tilmelding foregår med mail til Gorm Harste, gha@ps.au.dk fra styregruppen i LUMEN (Lutheran Mentality https://lumen.au.dk/) Papers, bidrag eller forslag til diskussionstemaer er velkomne. Symposiet vil ikke blot bestå af fælles fremlæggelser og diskussioner, men også af mindre gruppediskussioner (lige som kaffepauser). Jürgen Habermas offentliggjorde i november 2019 to-bindsværket Auch eine Geschichte der Philosophie (Frankfurt am Main: Suhrkamp) på 1742 sider. Dermed synes han (måske) at afslutte et livsværk, hvis første publikationer går tilbage til 1953. Habermas har altid udviklet sin samfundsfilosofi i debat med andre forfattere. Mens disse Auseinandersetzungen ofte gjaldt samtidige forfattere, går dette værk tilbage til begyndelsen længe før antikken og slutter med det 19. århundrede. Man kan næsten spørge om denne bratte afslutning (før Nietzsche) kunne betyde, at han eventuelt kunne påtænke sig et tredje bind. Men i den høje alder, Habermas er født i 1929, er en sådan planlægning risikabel. Hovedtemaet er forholdet mellem tro og viden, idet han undersøger sekulariseringens genealogi i et dobbeltperspektiv mellem deltagelse og iagttagelse. Symposiet lægger op til en bred vifte af bidrag, indlæg og bemærkninger, da det store værk rummer mange muligheder for læsning, analyse og anvendelse. Dette gælder dels værket selv og filosofihistoriens ”kongerække” af forfattere og temaer, dels forholdet til Habermas’ omfattende øvrige forfatterskab, og endelig forholdet til andres udlægninger. Et udgangspunkt for symposiet kan formuleres om spørgsmålet om sekulariseringens grænser. Filosofi, teologi og videnskab skulle befinde sig i en post-metafysisk udvikling, der har accelereret i over 500 år. Men hvad kan der menes hermed, og hvordan argumenterer Habermas for sådanne teser?
tor 26 mar
15:15-17:00 | 1451-515 (Capitol)
Lecture with Dr. Luka Ilić
From the Venetian Periphery to the Centers of Lutheranism: The Theology, Polemics and Networks of Matthias Flacius Illyricus. Lecture Commemorating the 500th Anniversary of the Birth of Flacius Illyricus.
man 02 dec
10:00-14:00 | Aarhus University, Mogens Zieler Stuen, Studenternes Hus (building 1422)
Seminar: Trust and authority in the Lutheran North
- A theological and historical perspective on the trust culture sustaining the Scandinavian welfare states
tor 14 nov
09:00-16:00 | 1461-516
Transkribus Workshop
Are you working with handwritten or printed sources from the 17th and 18th century? Do you want to know more about Transkribus, the platform that enables you to do automated transcription of historical documents? Then join our workshop with a specific focus on how Transkribus can help make early modern sources accessible through automated recognition, transcription and searching.
man 11 nov
15:30-17:00 | San Diego Convention Center - 24B (Upper Level East)
LUMEN’s participation in the annual meeting of American Academy of Religion
From the 23 to 26 of November, Sasja Emilie Mathiasen Stopa, Bo Kristian Holm and Nina Javette Koefoed will represent LUMEN at the annual meeting of American Academy of Religion in San Diego. They will represents results from the collective project, Lutheranism and Danish societal development, supported by the Independent Research Fund Denmark, in their session on Lutheranism and the Nordic Welfare state.
tor 07 nov
12:00-16:00 | Sandbjerg Gods, Sandbjergvej 102, 6400 Sønderborg
Workshop: Styringsgrænser – iagttaget med Luhmanns systemteori
tor 27 jun
17:00-23:59 |
tir 04 jun
08:30-10:00 | Nobelparken, 1453-415 (Bed og arbejd)
Morgenmøde
tir 28 maj
10:00-14:00 | Aarhus Universitet, Nobelparken, 1461-516
Seminar: Det fromme subjekt - de helliges samfund - den gudgivne autoritet. Pietistiske strømningers betydning for forståelsen af samfund og autoritet i 1700-tallets nordiske enevoldsstater.

Viser resultater 1 til 10 ud af 88

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste