Aarhus Universitets segl

Ny bog: Lutheranism and social responsibility

LUMEN-medlem, lektor Nina Javette Koefoed er ude med en ny bog "Lutheranism and social responsibility" redigeret sammen med Andrew G. Newby.

Med udgangspunkt i to seminarer i LUMEN arrangeret i samarbejde med Andrew G. Newby, tidligere stipendiat ved Aarhus Institut for Avancerede Studier, nu docent ved Helsinki og Tampere Universiteterne, bidrager dette bind til debatten om, hvordan den nationale bekendelseskontekst kan påvirke ydelsen af fattighjælp.

Bogen undersøger, hvad forpligtelsen til at tage sig af de fattige betød i en luthersk sammenhæng, hvordan denne forpligtelse blev udført i de nordiske lande, og hvordan forpligtelsen ændrede sig i det nittende århundrede med moderniseringen og demokratiseringen, der bevirkede de nordiske velfærdsstater. Via adskillige casestudier analyserer bogen også implementeringen af ​​myndighedens sociale ansvar over for forskellige kategorier af fattige ('fortjente' og 'ufortjente'), lokal administration og centralisering af fattighjælp gennem forbindelser mellem offentlige og private finansieringskilder, og samarbejdet mellem stat, kirke og civilsamfund via forskellige offentlige og private aspekter af fattighjælp.

Bogen er udgivet på Vandenhoeck & Ruprecht Verlag.

Tillykke til Nina med bogen!

Læs mere om Ass. professor Nina Javette Koefoed her

Læs mere om bogen her

Oops, an error occurred! Code: 202309230222145b59f1ff