Nyheder

Figur 1: Charles Christensen’s drawing of the Beauty of Palmyra (Berlingske Tidende, 22 December 1929).

08.03.2021 | Bogomtaler

Women of the Past: Testimonies from Archaeology and History

New book series founded by Associate Professor Nina Javette Koefoed and Professor Rubina Raja.

07.02.2021 | Udgivelse

LUMEN udgiver fjerde årsrapport.

LUMEN har nu eksisteret i fire år og på trods af pandemien, har LUMENs medlemmer fortsat deltaget i den slags tværfaglige forskningsarbejde, der karakteriserer LUMEN. Yderligere har det lykkedes LUMEN at gennemføre en række arrangementer - men i blandede formater.

Forside fra særnummeret af Journal of Historical Sociology

24.01.2021 | Forskning

Nye udgivelser fra LUMEN om nordisk tillidskultur og luthersk teologi

Ny forskning fra LUMEN i særnummer af Journal of Historical Sociology.

05.12.2020 | Forskning

Carlsberg-”regn” over nuværende og tidligere LUMEN-forskere

Carlsberg-fondet har ved sin seneste uddeling af forskningsmidler været gavmild ved både nuværende og tidligere LUMEN-forskere, lektor Nina Koefoed og post.doc. Sasja Stopa. Dermed har Carlsberg-fondet givet et substantielt bidrag til ny forskning i sammenhængen mellem teologi og samfundsudvikling i dansk historie og konfessionskultur.

23.10.2020 | Konference

LUMEN Conference: Reformation and Everyday Life er åben for tilmelding

Tilmeldingen til LUMEN Conference on Reformation and Everyday Life er nu åben.

Supplik til kongen fra far til et ulydigt barn. Supplikken forsøger at genoprette familiens kristne identitet og fremstille forældrene som ansvarlige

23.10.2020 | Forskning

Ny LUMEN udgivelse om familie, erindringer og identitet

Forskning fra LUMEN i nyt særnummer af Journal of Family History

LUMEN and Aarhus University will organise the replacement conference: Reformation and Everyday Life, May 30 – June 1, 2021

03.04.2020 | Konference

Tenth Annual RefoRC conference cancelled: LUMEN plans a new conference

LUMEN plans a replacement 30/5-1/6, 2021. Theme: REFORMATION AND EVERYDAY LIFE

02.04.2020 | Forskning

Book reviews of Lutheran Theology and the Shaping of Society

Recently, our first joint publication with the LUMEN centre received its third international review. This gave us an occasion to collect the assessments of the book, of which the editors and the LUMEN centre have been very pleased.

Fortunately, there will be a continuous need for our LUMEN mugs.

12.03.2020 | Arts

LUMEN has passed the first three years evaluation process

LUMENs Center status extended with another three years.

20.01.2020 | Arts

LUMEN publishes Third Annual Report

Three years have gone, since the LUMEN centre was established. The annual report reveals also this year a high level of activity, mostly related to the ongoing collective projects hosted by the centre. A high number of visitors have come to Aarhus, and centre members have participated in several conferences and seminars abroad, documenting a high…

Viser resultater 1 til 10 ud af 27